Од билтенот на МВР: Закани за долг, физички напад на полициски службеници во Кавадарци
  На 01.12.2021 околу 10.30 часот на ул.„Илинденска“ во Кавадарци, полициски службеници од Полициската стани

Светски ден за борба против СИДА - Три лица од Тиквешијата меѓу 42 ново дијагностицирани случаи
Годинава, заклучно до 30 ноември регистрирани се вкупно 42 нови лица со потврдена ХИВ/СИДА-инфекција. Меѓу нив д