Жените од ВМРО-ДПМНЕ Кавадарци во посета на старите лица во домот „Жана“
02-10-2015 РЕГИОН

Унијата на жени на ВМРО ДПМНЕ Кавадарци вчера  ја започна својата кампања ,, Да не ги заборавиме рацете што не одгледале '', притоа одбележувајќи го Меѓународниот ден на стари лица  со посета  на штитениците на Домот за нега на стари лица Жана Неготино. 

 
 „Поминавме прекрасно попладне со шармантните дами и господа од Домот во прекрасен амбиент надополнет со насмевки, топли разговори, но и со песна . На крај со многу емоции се разделивме со нив.   Заминавме од таму побогати со едно искуство и заклучок дека ова што го живееме денес им го должиме ним, но честопати го забораваме тоа.  Убаво е, со повод или без, да се потсетиме на нивниот влог во денешницата, на искуството кое ни го оставиле, но и што е најважно, да се заблагодариме и да им ја пренесеме пораката на најмладите, зашто и ние еден ден ќе остариме“ рече претседателската на УЖ на ВМРО-ДПМНЕ Кавадарци, Анита Гинова-Каракутова. 
Share

Додади коментар