(ВИДЕО) Смотра на млади техничари и природници
08-04-2017 РЕГИОН

Во организација на Народна техника на општина Кавадарци и клубот на млади техничари и природници, денеска во ООУ „Страшо Пинџур“ се одржа регионалната смотра на млади техничари и природници.

 

Оваа смотра е традиционална манифестација на клубовите  и финале на активностите во училиштата и домот на народна техника, за афирмирање на техничката култура.

 

Учениците се натпреваруваа во 23 дисциплини. Изработуваа задачи, а го бране идомашниот труд.

А.Д

 

 

 Share

Додади коментар