(ВИДЕО) Во Кавадарци започнува изработка на нов локален еколошки акционен план
11-05-2021 РЕГИОН

Oпштина Кавадарци започна постапка за изработка на локален еколошки акционен план. Се очекува истиот да биде изготвен за околу шест месеци, а е од големо значење за развојот на општината – беше речено на денешната дебата на која се разговараше за овој значаен документ. Досега општината постапува по ЛЕАПОТ изготвен 1998 година и во 2000 увоен на седница на советот.

 Share

Додади коментар