„КАВАДАРЦИ НИЗ СТАРИТЕ ФОТОГРАФИИ“.
05-09-2014 КУЛТУРА

ПО ПОВОД 70 ГОДИНИ ОД ОСЛОБОСУВАЊЕТО НА КАВАДАРЦИ ДЕНЕСКА ВО МУЗЕЈ ГАЛЕРИЈАТА БЕШЕ ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА  „КАВАДАРЦИ НИЗ СТАРИТЕ ФОТОГРАФИИ“.

 

Автор на изложбата е Петре камчевски.

 

            Во присуство на голем број граѓани, гости и јавни и културни работници  денеска со отворањето на изложбата „Кавадарци низ старите фотографии“ во Музеј галеријата официјално почна празнувањето на годинашнава манифестација „Тиквешки гроздобер“. Авторот на изложбата Петре Камчевски имаше свое обраќање за 70 годишниот јубилеј од ослободувањето на Кавадарци по што со пригодни зборови изложбата имаше чест да ја отвори градоначалникот Александар Панов.

 (повеќе во видео изданието на вестите)

M.МукаетоваShare

Додади коментар