СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ВЕЛЕС ДЕНЕСКА ЈА ОДРЖУВА 19-ТАТА СЕДНИЦА
23-05-2014 РЕГИОН

УРБАНИСТИЧКИ ДОКУМЕНТИ, ДАВАЊЕ ПРОСТОРИИ НА КОРИСТЕЊЕ, УЧЕСТВО ВО МЕЃУНАРОДНИ ПРОЕКТИ – ОВА СЕ ДЕЛ ОД ТОЧКИТЕ НА ДНЕВНИОТ РЕД НА ДЕНЕШНАТА ОПШТИНСКА СЕДНИЦА.. СОВЕТОТ ЈА РАЗГЛЕДУВА И РАБОТАТА НА ВАРДАРСКИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН ВО МИНАТАТА ГОДИНА.. СПОРЕД ИЗЕШТАЈОТ, ЦЕНТАРОТ ЗА РАЗВОЈ КОНКУРИРАЛ СО ОСУМ ПРОЕКТИ ДО МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЛОКАЛНА САМОУПРАВА И БИРОТО ЗА РЕГИОНАЛЕН РАЗВОЈ.. ВАРДАРСКИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН АПЛИЦИРАЛ И ЗА ДОБИВАЊЕ МЕЃУНАРОДНИ ПАРИ.. КОНКУРИРАЛ СО ЧЕТИРИ ПРОЕКТИ ЗА ПРЕКУГРАНИЧНА СОРАБОТКА СО ГРЦИЈА..

 

ПРЕД ОПШТИНСКИТЕ СОВЕТНИЦИ НА ДЕНЕШНАТА СЕДНИЦА СЕ НАОЃА И РЕШЕНИЕТО ЗА РАСПРЕДЕЛБА НА ПАРИ ЗА СПОРТСКИТЕ КЛУБОВИ ВО ГРАДОТ.. ГОДИНАВА, ЗА ПОДДРШКА НА СПОРТОТ, ОПШТИНАТА ПРЕДВИДЕ 3 МИЛИОНИ ДЕНАРИ..

 

СОВЕТОТ НА ОПШТИНАТА ГО РАЗГЛЕДУВА И КВАРТАЛНИОТ ИЗВЕШТАЈ ЗА РЕАЛИЗИЈА НА ОПШТИНСКИОТ БУЏЕТ.. ВО ПРВИТЕ ТРИ МЕСЕЦИ ОД ГОДИНАВА, РЕАЛИЗИРАНИ СЕ 20 ПРОЦЕНТИ ОД ПАРИТЕ.. ОПШТИНСКАТА КАСА НАЈМНОГУ СЕ ПОЛНЕЛА СО ПАРИ ОД НАПЛАТА НА ДАНОЦИ, А СРЕДСТВА СЕ ТРОШЕЛЕ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ПРОГРАМИТЕ..   

З.ЈаневскиShare

Додади коментар