Прес конференција на УЖ на ВМРО-ДПМНЕ

СДСМ ги навреди сите граѓани. СДСМ континуирано се обидува со  манипулации да го оттргне вниманието од аферите кои постојано се отвраат окулу виоките претставници на нивната парија.

Ако во СДСМ се научени на таков вид на комуникација, тоа е недозволиво да го применуваат кон останатите граѓани.

Наместо да измислуваат лаги добро ќе беше на граѓаните да понудат програма. тоа се очекува од сериозна и одговорна партија. За жал СДСМ не е таква партија.

Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ во континуитет е присутна во сите области на живеење, било да е тоа со нашите хуманитарни акции, едукативни трибини и работилници или со нашето присуство на терен меѓу нашите сограѓани обидувајќи се да помогнеме во решавање на секојдневните предизвици со кои сите ние се сооќуваме.

 

Денес, имам особена чест и задолство да Ве поканам на еден несекојдневен, свечен настан за нас жените. Тоа е 16-тата Годишна конференција на Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ која оваа година ќе се одржи под мотото „ ЗАЕДНО ОДЛУЧУВАМЕ ЗА НАШАТА ИДНИНА“. Ова е можност да дадеме отчет за досега сработеното и заеднички да ги поставиме идните приоритети на Унијата.

Годишната Конференција е со исклучително значење  и поради фактот што нашиот Претседател господинот Никола Груевски ни оддава признание за досега сработеното, за нашата посветеност и несебечниот ангажман .

Сакам да ја искористам можноста да Ве поканам на утрешниот настан. Превозот е организиран и Ве очекуваме да ни се придружите на најмасовниот собир на жени во Р. Македонија.

Ќе ни биде особено драго да се приклучите на најголемата, најбројната и најмоќна женска организација на овие простори – на Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ.РеаShare

Додади коментар