Денеска се одбележува 12 мај - меѓународниот ден на медицинските сестри
12-05-2021 РЕГИОН

Повеќе од една  година медицинските сестри во сите здравствени установи се на првата борбена линија во справувањето со пандемијата предизвикана од Ковид 19.  Зад нив остануваат неброени денови и ноќи поминати во грижа за пациентите. Тие се првиот контакт, првата помош, првата утеха и првата подадена рака за секој пациент.

 

„Силата храброста пожртвуваноста и борбата со непознатото во ова време- невреме повеќе од една година  не направи повеќе истрајни и посилни.  Пандемијата што го зафати целиот свет и однесе милиони жртви не не спречи да бидеме до крај професионални во нашата работа. Со желба да излеземе што побрзо од ова  криза,  помогна свеста на луѓето за масовна имунизација,  во која се докажа дека е единствен излез од оваа криза“ порачуваат медицинските сестри од ЈЗУ Општа болница со проширена дејност Кавадарци.

 

Годинава поради актуелната состојба со корона вирусот нема прослави за одбележување на меѓународниот ден на медицинските сестри.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Share

Додади коментар