33 крвни единици 0+ собрани денеска во Кавадарци
24-09-2020 РЕГИОН

Уште една успешна крводарителска кација беше реализирана во Кавадарци. 

 

Крводарителите од Кавадарци успешно одговорија на повикот на Црвен крст Кавадарци да се дарува крв од крвна група 0+ поради дефицит од оваа крвна група на државно и локално ниво.

 

„Денес реализирани се 33 крвни единици од оваа крвна група. Крв се даруваше во кабинетот за трансфузиологија Кавадарци“ информира претседателот на ОО на Црвен Крст, Димитар Каракулев.


А.ДДодади коментар