(ВИДЕО) Трето одделенците од ООУ „Димката Ангелов Габерот“ Ваташа во посета на КТВ
02-02-2018 РЕГИОН

 

Во рамки на наставната програма по македонски јазик денеска во посета на КТВ беа ученици од трето одделение од ООУ „Димката Ангелов Габерот“ с.Ваташа. 

 

 

Учениците освен теоретски денеска и практично учеа која е улогата на телевизијата и како се извршува медиумската работа. Мал дел од нив рекоа дека сакаат да бидат новинари, но се интересираа дали оваа професија бара многу труд и работа.

 

М.М

 

Додади коментар