(ВИДЕО) Средношколци од Кавадарци и Велес ќе се едуцираат за медиумска писменост
30-10-2018 РЕГИОН

 

Четериесет ученици од гимназијата „Добри Даскалов“ во Кавадарци се дел од проектот за медиумска писменост што го реализира фондацијата „Фокус“ од Велес.

 

За целите на проектот, кога ќе почне неговата реализација и за придобивките од истиот дознаваме од координаторот на проектот Даниела Саздова.

Таа нагласи дека 80 средношколци од Кавадарци и Велес ќе се едуцираат за штетното влијание од медиумски манипулации.


А.Д

 

Додади коментар