(ВИДЕО) Пуштена во употреба автопатската делница Демир Капија - Смоквица
23-04-2018 РЕГИОН

 

Денеска е пуштена во употреба автопатската делница Демир Капија - Смоквица, со што се заокружи со целосно автопатско решение коридорот 10 низ територијата на Македонија.

 

Новата делница во должина од 28,2 км ќе го скрати патувањето на тој потег од автопатот „Пријателство“ за 25 минути. Годишно се очекува овде да поминат 730.000 возила...

 

 Додади коментар