(ВИДЕО) Администрацијата во еко акција за чистење на Кавадарци
05-05-2018 РЕГИОН

 

 Сите вработени во општината и останатите институции што се под капа на општина Кавадарци денеска се вклучија во еколошка акција за расчистување на 15 локации од отпадоци.

 

Акцијата ја предводеше градоначалникот Митко Јанчев, кој нагласи дека истата е во рамки на проектот „за почисто и поубаво Кавадарци“. Ваква акција се спроведуваше и во останатите општини.

 

 

Градежната механизација е пристутна на повеќе локации во Кавадарци. Интензивно се работи на проекти од програмата за комунално уредување. Јанчев најавува интензивирање на градежните активности во наредниот период.

A.Д

 Share

Додади коментар