Црвен Крст со повик за помош на настраданите во Грција

 

Пожарите кои го зафатија подрачјето на градот Атина во Грција, предизвикаа големи материјални штети кои го погодија населението, но и за жал човечки загуби.


Црвениот крст на Република Македонија континуирано ја следи состојбата и согласно добиените насоки од страна на Меѓународната федерација на Црвениот крст и Црвената полумесечина соодветно ќе дејствува.

 

Црвениот крст на Република Македонија ги повикува заинтересираните правни субјекти и граѓани да се вклучат во акцијата за помош на настраданото население:

 

Преку донација на парична помош:
– Жиро сметка на Фонд на солидарност 300000001327966 ДБ 4030984271620 – Комерцијална банка

 

– Донирање на 100 денари со повик на телефоните: 075/070/077 143 400

 

Донација на средства во странска валута:

NAME OF THE ORGANIZATION: MACEDONIAN RED CROSS
BANK NAME: KOMERCIJALNA BANKA AD SKOPJE
BANK ADDRESS: UL. ORCE NIKOLOV NO.3, 1000 SKOPJE, MACEDONIA
BANK ACCOUNT: 300000000000133 25730522-11
SWIFT CODE: KOBSMK2X
IBAN CODE: MK07300701000001228Share

Додади коментар