ФФРМ подготви интернет страна за цените на земјоделските производи
09-07-2014 РЕГИОН

ЦЕНИТЕ НА ЗЕМЈОДЕЛСКИТЕ ПРОИЗВОДИ ЌЕ СЕ СЛЕДАТ НА ИНТЕРНЕТ.. ФЕДЕРАЦИЈАТА НА ФАРМЕРИ ФОРМИРА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА КОЈА неделно ЌЕ СЕ ВНЕСУВААТ ПОДАТОЦИ ЗА ПРОДАЖНИТЕ ЦЕНИ НА ЗЕЛЕНЧУКОТ И ОВОШЈЕТО.. ОВА СЕ ПРАВИ ЗА ДА СЕ НАМАЛИ ШТЕТАТА ВРЗ ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ЧИИ ПРОИЗВОДИ ЧЕСТО ИМААТ НЕРЕАЛНА ЦЕНА..

 

ИЗРАБОТКАТА НА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦАТА ТРЕБА ДА ГИ НАДМИНЕ ПРОБЛЕМИТЕ МЕЃУ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ И ОТКУПУВАЧИТЕ, СМЕТААТ ВО КОНСУЛТАНСКАТА КУЌА ЕПИЦЕНТАР КОЈА ЈА ИЗРАБОТУВА ВЕБ ПЛАТФОРМАТА.. ОД ТУКА ВЕЛАТ ДЕКА ПОСТОЈАНО ЦЕНАТА НА ПРОЗИВОДИТЕ ЗА ЗЕМЈОДЛЕЦИТЕ Е НИСКА ДОДЕКА ЗА ОТКУПУВАЧИТЕ ВИСОКА..

 

ИЗРАБОТКАТА НА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦАТА И НЕЈЗИНАТА РАБОТА ЈА СЛЕДИ И МЕЃУНАРОДНА КОНСУЛТАНСКА КУЌА.. ШВАЈЦАРСКИ СИППО ЌЕ ПОМАГА ВО РАЗВОЈОТ НА ВЕБ ПЛАТФОРМАТА КОЈА ТРЕБА ДА ИМ УКАЖЕ НА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ КОИ ПРОИЗВОДИ СЕ БАРАНИ НА СВЕТСКИТЕ ПАЗАРИ..

 

СПОРЕД НАЈАВИТЕ НА ФЕДЕРАЦИЈАТА НА ФАРМЕРИ, ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦАТА ЌЕ ПОЧНЕ ДА РАБОТИ ИДНАТА НЕДЕЛА.. НА НЕА ЌЕ СЕ СЛЕДАТ ЦЕНИТЕ НА ДОМАТИТЕ, ЗЕЛКАТА, КОМПИРОТ, ПРАСКАТА И НА УШТЕ НЕКОЛКУ ЗЕМЈОДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИ.. ПОДАТОЦИТЕ ЗА ЦЕНИТЕ ЌЕ ГИ СОБИРААТ ПОДРАЧНИТЕ ПУНКТОВИ НА ФЕДЕРАЦИЈАТА ДИРЕКТНО ОД ПРОДАЖНИТЕ ЦЕНТРИ.. 

ЗОРАН ЈАНЕВСКИДодади коментар