Сончевото време  со максимални температури и над 40 степени продолжува и во наредните денови, најавува УХМР.

 

Под влијание на многу топла воздушна маса следува период на претежно сончево време со пораст на температурата.

 

Особено топло ќе биде од четврток до средината на наредната недела, кога на места максималните температури ќе достигнат 41 степен.