СДСМ прогласи победа во повеќе градови

Генералниот секретар на СДСМ; Љупчо Николовски пред малку на прес конференција прогласи победа во повеќе градови од обработени 75% гласачки ливчиња.

 

Во Своето обраќање рече дека СДСМ е во водство или има победа во Битола, Куманово, Центар, Крива Паланка, Ресен, Крушево, Дебар, Лозово, Прилеп, Берово, Делчево, Кочани.

 

Досега има 75 отсто обработени податоци, рече тој, но првпат по 18 години СДСМ прогласува сигурна победа.  ВМРО-ДПМНЕ и скапата бела палата ќе треба да си бараат ново раководство, рече тој

 Додади коментар