Полицијата превентивно ги потсети кавадарчани на мерките за заштита од Ковид 19
03-07-2020 РЕГИОН

Денес во Кавадарци беше реализирана превентивна акција за заштита од вирусот Ковид 19.

 

Во акцијата се поделени едукативни флаери за граѓаните, се со цел уште еднаш да се потсетиме на препораките за превенција и заштита од Ковид 19:

 

 

- НОСЕЊЕ ЗАШТИТНА МАСКА,

- ДРЖЕЊЕ РАСТОЈАНИЕ ОД 1,5 - 2 МЕТРИ

- РЕДОВНО МИЕЊЕ ИЛИ ДЕЗИНФИЦИРАЊЕ НА РАЦЕТЕ

 Додади коментар