Познати годинашните добитници на наградата „7 ми септември“
30-08-2018 РЕГИОН

 

Од пристигнатите десет предлози за највисокото општинско признание што општина Кавадарци го доделува по повод денот на ослободувањето 7 ми септември советот донесе одлука седмосептемвриска награда да добијат тројца кавадарчани.

 

Од областа на културата нагрaдата ја добива Страшо Темков - флејтист, од областа на спортот,  професорот по физичко воспитување Димитар Пецов и од областа на музиката седмосептемвриска награда ќе добие Александар Ангелов од групата „Дрим тим“.

 

Нагрдите ќе бидат доделени на свечената седница на советот на општина Кавадарци на 7 ми септември.

 

А.Д

Додади коментар