Петок е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Министерството за  труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РM („Службен весник на РМ“, бр.21/98 и 18/07), 05 јуни (петок), Духовден, петок пред Духовден, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Северна Македонија.

 

Министерството за труд и социјална политика на граѓаните од православна вероисповед им го честита празникот.Share

Додади коментар