Од утре поевтин роаминг во регионот

Од утре ќе започне да се применува договорот за поеврин роаминг меѓуМакедонија, Срвија, Црна Гора и Босна и Херцеговина, вчера најави министерот за трговија, туризам и телекомуникации Расим Љајиќ.

Во наредните три години ќе дојде до постепено снижување на цените на роамингот, со оглед дека тие се неколкукратно поголеми во однос на државите од Европската унија- рече во изјава за РТС , Љајиќ.

 

Во врска со одлуката на Уставниот суд на Црна Гора дека договорот не бил во согласност со интересите на тамошните оператори, Љајиќ рече дека ги контактирал колегите од Црна Гора и дека добил уверување дека договорот ќе стапи на сила и покрај одлуката на судот.

 

Љајиќ појасни дека регулаторното тело во Црна Гора ќе донесе нова одлука која ќе биде во согласност со договорот и додаде дека примената на истиот нема да биде одложена.Share

Додади коментар