Одбележување на неделата на движење
09-10-2013 РЕГИОН

Неделата на движење и детската недела со рекреативен спорт денеска се одбележа на спортските терени при Гимназијата Добри Даскалов Кавадарци.

 

Настанот во организација на професорот по физичко образование Блаже Велков го вброи и Кавадарци меѓу градовите кој во светски рамки допринесува во неделата за активно движење, а во која јунаци се најмладите од детската градинка Рада Поцева.

 

Целта е да ги мотивираме децата уште од нај мала возраст што повеќе да се рекреираат и движат,  рече за KТВ,  Велков.

М.МShare

Додади коментар