Ноќеска по полноќ од 2 часот почнува летното сметање на времето

Од ноќеска во два часот по полноќ почнува летното сметање на времето. Стрелките на часовникот ќе се поместат за еден час напред што значи дека наместо два ќе биде три часот.

 

Летното сметање на времето завршува на 25 октомври во 3 часот по полноќ.Share

Додади коментар