Избрани кралот и кралицата на гроздоберот
03-09-2016 РЕГИОН

Ивана Малкиќ и Александар Маринковиќ се годинашниве кралица и крал на Тиквешки гроздобер.

 

Синоќа во ресторан Моклиште се одржа изборот, а жири комисијата која беше составена од претставници од збратимените и пријателски градови на Кавадарци, од Едеса-Воден, Углевик, Макарска и Ражањ одлучија Малкиќ и Маринковиќ да ја имаат честа годинава да бидат кралица и крал.

 

Учесниците на овој настан се задоволни од дружењето. Според нив се поминало регуларно и во прекрасна атмосфера.

Додади коментар