Градежни активности во село Сопот
30-09-2020 РЕГИОН

Општина Кавадарци во склоп на програмата за комунална изградба, деновиве преку ангажираната оператива работи на локации во селото Сопот.
Како дел од проектот за поплочување и асфалтирање во селото, оперативата на фирмата „АС машини“ изврши подготовка за асфалтирање на две локации со вкупна површина од 800 метри квадратни.


Асфалтирањето е на барање на жителите од Сопот кои гравитираат кон овие улици. Со реализацијата на овој проект општината ќе обезбеди урбанизиран и безбеден пристап и одвивање на сообраќајот.Додади коментар