Викендов казнети 51 лице во Кавадарци и 33 во Неготино поради не носење заштитна маска
29-06-2020 РЕГИОН

За непочитување на Уредбата за носење на лична заштита викендов казнети се вкупно 214 лица на територијата што ја покрива СВР Велес и тоа, 130 лица во Велес, 51 лице во Кавадарци и 33  во Неготино.

                             

Во период27/28.06.2020 год. вкупно со Решение во изолација има 147 лица, од кои 99 во Велес, 37 во Кавадарци и 11 во Неготино.

Од страна на полициски службеници извршени се контроли кај лица во изолација и самоизолација, при што, сите ги почитувале овие мерки - информираат од СВР Велес.

Додади коментар