ВИДЕО: Одбележан празникот 11 октомври во Кавадарци
11-10-2015 РЕГИОН

Делегација на претставници од општествено-политиучкиот живот на Кавадарци, предводена од градоначалникот на Општина Кавадарци Александар Панов, денеска во чест на 11 Октомври–Денот на народното востание, положија свежо цвеќе пред споменикот на слободата и Револжуцијата на градскиот плоштад.

 

Денешната генерација Кавадарчани и македонцки положиа цвеќе за хероите пред паметникот за денот на македонската борба за слобода, значаен ден за македонската државност.

 

Во Прилеп и Куманово започна борбата на нашите дедовци и татковци, 

продолжувачи на делото на славните илинденци, кои со своите дела ни оставија обврска и аманет за зачувување на независноста и самостојноста на Република Македонија натопена во крвта на паднатите херои.

 

На сите граѓани на Општина Кавадарци и на Република Македонија им го честитам празникот 11 Oктомври.

 

Во честитката после свеченоста Панов рече: „Одбележувајќи го овој значаен датум од македонската понова историја им оддаваме почит на сите учесници во Народно ослободителната борба, која го симболизира македонскиот непокор и вековитиот стремеж за слобода.Додади коментар