Библиотека „Феткин“ ги додели наградите од литературниот конкурс по повод 8 ми март
08-03-2021 РЕГИОН
Градската библиотека „Феткин“ Кавадарци денеска ги објави резултатите од литературниот конкурс по повод празникот на жената 8-ми Март со наслов "Среќен празник драга моја..."
 
 
Во категорија ученици од 2-ро до 5-то одд. наградени се :
 
 
Прво место Петар Петков V а одд. ОУ "Гоце Делчев"Кавадарци
Второ место Софија Ставрова III одд. "ОУ Гоце Делчев" Неготино ПУ с. Курија
Трето место Андонија Пењушкова IV одд. ОУ" Димката Ангелов Габерот" Ваташа
 
 
Во категорија ученици од 6-то до 9-то одд. наградени се :
 
Прво место Симона Петрова VI одд.ОУ "Димката Ангелов Габерот" Ваташа
Второ место Драгица Тасева IX одд. ОУ "Тоде Хаџи Тефов" с.Бегниште
Трето место Силјанова Христина VII одд. ОУ "Страшо Пинџур" Кавадарци
 
 
Наградените ученици денес  во просториите на библиотеката ги подигнаа наградите. 


Share

Додади коментар