(ВИДЕО) Продолжува модернизацијата на ЈП Комуналец - набавени ново возило и машина
02-07-2018 РЕГИОН

 

Машина за автоматско одбележување на хоризонталната сообраќајна сигнализација набави јавното претпријатие Комуналец од Кавадарци, со што бележењето на пешачките премини, коловозните ленти и паркинг местата ќе се извршува на софистициран начин. Набавено е и ново товарно возило кое ќе помогне во пружењето на услуги.

 

 

Денеска во посета на ЈП Комуналец беше градоначалникот Митко Јанчев кој најави дека и во наредниот период ќе пристигнуваат машини и возила за комплетирање на возниот парк. Опремата која денеска беше претставена пред јавноста е со вредност од околу 50 илјади евра.

 

Новата машина за одбележување на хоризонталната сигнализација е од големо значење, рече директорот на Комуналец, Ѓоко Поп-Ицов и најави дека и за управување со истата ќе се изврши едно неделна обука.

A.Д

 Share

Додади коментар