СДСМ: ДПМНЕ влезе во Влада со ДУИ, пишман аџија Мицкоски се загуби

ДПМНЕ влезе во Влада со ДУИ.

Пишман аџијата Мицкоски се загуби, едно зборува, друго мисли, трето прави.

Прво ја проблематизираше техничката влада, потоа велеше дека ДПМНЕ нема да учествува во неа и на крај влезе во Влада со ДУИ.

 

 

ДПМНЕ предложи министри за во техничката Влада а не ги гласаа во македонското Собрание, односно ги бојкотираа.

Седат во техничката Влада а се прават дека не се дел од неа.

Мицкоски нема став, ниту политички капацитет да донесе некаква одлука и дефинитивно не знае каде тера - стои во денешното соопштение од СДСМ.Share

Додади коментар