СДСМ: Додека вработените во ЈСП мрзнеа на улици советниците на ДПМНЕ договараа како да ги изиграат

Скандалозни фотографии од седницата на Советот на Град Скопје.

Додека Скопје немаше автобуси и луѓето не можеа да стигнат никаде навреме, додека надвор на улиците мрзнеа вработените во ЈСП, советниците на ДПМНЕ по групи договараа како да ги изиграат.

 

Диктати и насоки давал и Илија Димовски. Идентично како во време на режимот на ДПМНЕ.

 

Од една страна се противат на одлуката да им се доделат субвенции, од друга страна се потсмеваат со тешката состојба на вработените во ЈСП во која токму ДПМНЕ ги стави.

 

Воопшто не му е гајле на ДПМНЕ ниту за граѓаните ниту за работниците. Без чувство, без срам…

 

За ДПМНЕ апелот и крикот за плата за која работеле вработените во УЈП е средство за поигрување со работниците и можност за „зезнување“. Само заради лични хирови на Мицкоски!

 

Граѓаните се потсетија на режимското време на ДПМНЕ. Ништо се нема променето во ДПМНЕ - стои во соопштението од СДСМ.Share

Додади коментар