Колева: Сите имаме иста цел, образованието на нашите деца да биде квалитетно и на највисоко можно ниво
27-04-2021 РЕГИОН

Пратеничката од Кавадарци од  редовите на СДСМ и коалицијата, Даниела Колева денеска во изјава за медиумите се осврна на реформите во образованието кои се подготвуваат, а за кои има реакции во јавноста. 

 

Истакна дека сите без исклучок, сакаат  настава со физичко присуство и дека  замена за неа нема. - Ако ситуацијата со ковид 19 биде подобра, секако од 1 септември наставата ќе биде со физичко присуство, рече Колева. 
 
 
„ Дигитални учебници, предвидени се само за 4 одделение, од 1 до 3 одд. ќе учат само од печатени, а исто и од 5 до 9 одд. со тоа што, доколку не се покажат функционални, постои можност да се вратат печатените учебници“ додаде пратеничката и ги повика родителите и наставниците кои имаат нејаснотии и предлози околу предложените измени, слободно да ја контактираат.  
 
А.Д
 
 
 


Share

Додади коментар