Донација од Росоман за Пустец Р.Албанија
17-09-2014 РЕГИОН

Продолжува успешната соработка на општина Росоман со Пустец Р.Албанија. Неколку посети, работни средби и планови за заеднички проекти вродија со плод и придонесоа од Росоман синоќа да замине и првата донација за најмладите жители на Пустец. Тамошните власти  посочила дека она што недостига во Пустец се токму спортските реквизити за детското игралиште, кое е изградено но за жал сеуште ги чека елементите за забава и рекреација.

 

На ваквото барање по воља на Локалната самоуправа и со едногласна одлука на советот Росоман синоќа го испрати првиот камион кој ќе ги израдува децата од Пустец.

 

- Со нашата донација првично дечињата македонци жители на Пустец ќе се рекреираат и ќе зборуваат за своите корени Македонија која ете не заборава на нив,  велат од Локаланата самоуправа во Росоман и потенцираат дека соработката со Пустец се зацвртсува и ќе следуваат уште многу донации и заеднички проекти.Со оваа донација во повеќенаменското игралиште во Пустец монтирани ќе бидат забавни елементи, лулашки и неколку спортски реквизити.

 

М.МладеноваShare

Додади коментар