Водата од Лукар задолжително да се преврива!
28-06-2018 РЕГИОН

 

Поради обилните врнежи од дожд изминтиве денови водата за пиење од водоводниот систем Лукар е заматена. Поради тоа потребно е задолжително превривање пред употреба - апелираат од Центарот за јавно здравје Кавадарци.

 

„Во текот на утрешниот ден ќе бидат земени мостри на водата, а резултатите од анализите за батериолошка и хемиска исправност ќе бидат познати во понеделник. До тогаш задолжително е водата да се проврива„ рече д-р Трајче Ризов, специјалист по хигиена во Центарот за јавно здравје Кавадарци.

 

Препораката за задолжително провривање се однесува за сите жители од Кавадарци, Неготино и Росоман кои се снабдуват со вода за пиење од системот Лукар.

 

А.ДShare

Додади коментар