Велес подготвува стратегија за локален економски развој
17-09-2014 РЕГИОН

ОПШТИНА ВЕЛЕС ПРАВИ ПЛАН ЗА РАЗВОЈ НА ЕКОНОМИЈАТА ВО СЛЕДНИТЕ ПЕТ ГОДИНИ.. СОЗДАВАЊЕ НА НОВИ РАБОТНИ МЕСТА ПРЕКУ ОТВОРАЊЕ НА МАЛИ И СРЕДНИ ПРЕТПРИЈАТИА, ПРОМОЦИЈА НА ПРОЕКТИТЕ ЗА САМОВРАБОТУВАЊЕ, РАЗВИВАЊЕ НА ИНДУСТРИСКИТЕ ЗОНИ - ОВА СЕ САМО ДЕЛ ОД НАСОКИТЕ ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА ЛОКАЛНИОТ ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ..

 

СТРАТЕГИЈАТА ЗА ЛОКАЛЕН ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ СЕ ПОДГОТВУВА ВО СОРАБОТКА СО ВАРДАРСКИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН.. ОСВЕН ВЕЛЕС, ПЛАНОВИ ЗА РАЗВОЈ НА ЕКОНОМИЈАТА ЌЕ ДОБИЈАТ И ОСТАНАТИТЕ ОПШТИНИ ОД РЕГИОНОТ..

 

ВО ДОКУМЕНТОТ ЗА ЛОКАЛЕН ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ СЕ ВКЛУЧЕНИ И ГРАЃАНИТЕ, БИЗНИС СЕКТОРОТ, НЕВЛАДИНИТЕ.. ДЕНЕСКА НА ЗАЕДНИЧКА СРЕДБА СЕ СЛУШАА НИВНИТЕ ПРЕДЛОЗИ..

ИНАКУ ОПШТИНИТЕ И ДО СЕГА ИМАА СТРАТЕШКИ ДОКУМЕНТИ ЗА ЛОКАЛНИОТ ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ..

 

КОНЕЧНАТА ВЕРЗИЈА НА СТРАТЕГИИТЕ ЗА ЛОКАЛЕН ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ, ОПШТИНИТЕ ЌЕ ГИ ДОБИЈАТ ЗА ОКОЛУ ДВЕ МЕСЕЦА.

 

Зоран Јаневски 

 

 

 Share

Додади коментар