Aпел до граѓаните од СВР Велес: Бидете внимателни за да не станете жртва на измама
28-10-2022 РЕГИОН

Секторот за внатрешни работи Велес, поради евидентирани пријави од страна на граѓани за извршени измами од страна на лица кои лажно се претставуваат и на различни начини ги доведуваат до заблуда оштетените,  со цел да остварат парична и друга корист, апелира до граѓаните да бидат претпазливи во комуникација со непознати лица, да не наседнуваат на измами во кои лажно се нудат услуги во овој период претежно дрва за огрев, да ги проверуваат податоците пред да станат жртви на измама, да не им даваат пари на измамниците и сите сомнителни случаи веднаш да ги пријават во полиција.

 

Секторот за внатрешни работи Велес превзема интензивни мерки и активности за спречување на ваквите појави и расчистување на пријавените измами.

 

 Share

Додади коментар