28 август - понеделник неработен ден

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 28 август 2017 година (понеделник), Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица), е неработен ден за граѓаните од православната вероисповед во Република Македонија.

 

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните од православната вероисповед им го честита празникот.Share

Додади коментар