(ФОТО) Сојузот на борци одбележа годишнини од загинувањето на Гоце Делчев, Тито и Пере Тошев
04-05-2018 РЕГИОН

 

Делегација од Сојузот на борците Кавадарци денеска со положување свежо цвеќе на спомен бистите на Гоце Делчев,  Јосип Броз Тито и Пере Тошев ја одбележаа годишнината од нивното загинување.

 

 

По повод 115 годишнината од загинувањето на Гоце Делчев цвеќе беше положено на бистата на Делчев во училиштето кое го носи неговото име во Кавадарци. Цвеќе беше положено и на спомен бистата на Тито која се наоѓа во кругот на поранешен МИК.Share

Додади коментар