(ВИДЕО) Ќе се доизградат уште 355 метри од кејот на Луда Мара
09-05-2017 РЕГИОН

 

Реализација на третата фаза за изградба на кејот на реката Луда Мара е новиот проект кој општина Кавадарци денеска го потпиша со Центарот за развој на Вардарски плански регион.

Проектот тежи околу 15 милиони денари, а кавадарчани ќе добијат уште неколку метри градски кеј.

 

Раководителот на Центарот за развој на Вардарски плански регион, Марко Колев за извонредна ја оцени соработката со општина Кавадарци и најави нови проекти за во следниот период.

 

Советот на Вардарски плански регион ја одржа редовната седница во Кавадарци. Градоначалниците од овој регион имаа шест точки на дневен ред.

А.Д

 Share

Додади коментар