(ВИДЕО) ЈАНЧЕВ: Кавадарци спроведе повеќе мерки во делот на екологијата
15-12-2018 РЕГИОН

 

 

Општина Кавадарци презеде низа мерки за намалување на аеро загадувањето. Податоците од трите мерни станици покажуваат дека во просек нема екстремно загадување на воздухот - вели градоначалникот Митко Јанчев.

 

Тој најавува и во наредниот период дека ќе се реализираат мерки за намалување на загадувањето. Нагласи дека се подигнати нови зелени површини, а истото ќе се работи и во наредниот период...

А.Д

 

Додади коментар