(ВИДЕО) Црквата Свети Димитрија во Кавадарци добива нов лик
06-08-2018 РЕГИОН

 

Камен по камен, линија по линија, мајсторите и уметниците интензивно работат на реконструкција и фрескоживопис на храмот посветен на великомаченик Свети Димитриј во Кавадарци. Надворешните ѕидови на црквата целосно се изѕидуваат со камен, а внатре веќе се завршени повеќе композиции од фрескоживописот.

 

 

Сите верници кои сакаат да се вклучат во реновирањето на црквата посветена на заштитникот на Кавадарци, Свети Димитрија, можат да се вклучат со свои донации.

 

А.Д

 

Додади коментар