(ВИДЕО) Ургентен центар доби кавадаречката болница
05-11-2018 РЕГИОН

 

Ургентен центар со најсовремена опрема од денеска започна да работи во кавадаречката болница.  

 

„Ургентниот центар се состои од приемна амбуланта, во која планираме да се вршат прегледи и прифаќање на итни случаи и на пациенти кои ќе доаѓаат за време на дежурство, викенди и празници. Останатите редовни прегледи ќе се вршат во амбулантите преку мој термин“ рече директорот на болницата, д-р Диме Коцев.

 

Тој нагласува дека со отворањето на ургентниот центар пристапноста на пациентите до медицинскиот персонал е поблиска, а и побрзо ќе се врши и дијагностика. Исто така пациентите кои се хоспитализирани низ одделенијата ќе бидат порелаксирани, а ќе добијат и по адекватна помош од медицинскиот персонал на болничкото одделение.

A.Д

 

Додади коментар