(ВИДЕО) Угостителите од Тиквешијата бараат да им се дозволи целосна работа и продолжување на работното време
02-06-2020 РЕГИОН

Тиквешките угостители бараат државата да им дозволи полно работно време и ставање во функција и на затворените делови, бидејќи во тиквешијата нема активни случаи на Ковид 19.

 

Се жалат дека приходите им се до 20% споредено со истиот период лани.

 

Алрмираат дека ако не се прифатат барањата ќе има затворање на објектите и испуштање на работници.

 

Денеска разговаравме со претседателот на здружението на угостители од Тиквешијата, Дано Белевски,  кое ги обединува угостителите од Кавадарци, Росоман и Неготино.

 

Ангел Данов

 

 

 Додади коментар