(ВИДЕО) Спасов: „Значително е намален бројот на невработени во Кавадарци“
29-09-2016 РЕГИОН

Одговарајќи на нашето прашање, дали проектот „Македонија вработува 2“ ги дава оечкуваните резултати, дополнителниот заменик министер за труд и социјална политика, Диме Спасов рече дека резултатите веќе биле евидентни.

 

Тој нагласи дека во изминатиот период во Кавадарци се регистрирани и над 5000 вработувања, со што значително е намален бројот на невработени во оваа општина, но и во општините од регионот.  

„Општина Кавадарци е една од општините каде што растот на новоотворени работни места е најинтензивен, каде што имаме забрзано намалување на невработеноста“ рече Спасов.

 

А. Д   

Додади коментар