(ВИДЕО) Современа опрема донираше Дрекслмаер за пожарникарите од ТПЕ Кавадарци
31-10-2018 РЕГИОН

 

 

Униформи и опрема за побезбедно гасење на пожари денеска добија пожарникарите од кавадаречката против пожарна единица. Ги донираше компанијата „Дрекслмаер“. Вредноста на донацијата е околу 20.000 евра.

 

На примопредавањето на донацијата присуствуваа градоначалникот Митко Јанчев, директорот на ДММ, Мурингер и советници во кавадаречкиот совет.

 

С.Д

 

Додади коментар