(ВИДЕО) Свети Трифун се славеше и во Росоман
14-02-2018 РЕГИОН

 

Општина Росоман за прв пат празникот Свети Трифун го славеше на сопствена манифестација. Во спортската сала на училиштето „Пере Тошев“ на неколку штандови големиот број посетители имаа можност да дегустираат од најдборите домашни вина, ракии и традиционални јадења од росоманско.

 

Празникот на лозарите им го честитаа градоначалникот Бранко Јанев, амбасадорот на Холандија во Македонија Вилем Ваутер Пломп и заменик министерот за локална самоуправа, Дејан Павлевски.

М.М

 

Додади коментар