(ВИДЕО) Православните христијани се подготвуваат за Велигден
13-04-2017 РЕГИОН

 

„Со радост да го прославиме големиот празник Велигден. здравје, среќа и благосостојба во сите домови – им посака на православните верници во пресрет на големиот христијански празник старешината на храмот Света Петка, отец Војче Ѓорѓиев.

 

 

 

За празникот Велигден реализиравме разговор и со отец Тане Величковски од храмот Свети Петка кој говори за распоредот на литургиите кои ќе се служат овде и за симболиката на велигенските јајца.

 


 

подготви: Ангел Данов

 Share

Додади коментар