(ВИДЕО) Општината додели пет автоматски инвалидски колички
04-05-2018 РЕГИОН

 

Петмина кавадарчани кои се соочуваат со физички хендикеп од денеска ќе можат полесно да ги извршуваат своите секојдневни активности.

 

Општина Кавадарци од буџетот издвои финансии и годинава за набавка на автоматизирани колички.

 

 

Градоначалникот Митко Јанчев на денешното предавање на количките нагласи дека општината активно работи и за олеснување на секојдневниот живот на лицата со инвалидитет.

 

 

Претседателот на здружението „Мобилност“ од Кавадарци, Михајло Михаилов се заблагодари за донацијата и му предаде благодарница на градоначалникот Јанчев.

Додади коментар