(ВИДЕО) Обука и вежба на Македонски шуми и Дирекција за заштита и спасување
22-05-2019 РЕГИОН

 

 

Стотина вработени во Македонски шуми денеска беа дел од обуката и вежба „Витачево 2019“ кои се реализираа во Кавадарци. Најнапред во просториите на СОЗШУ „Ѓорче Петров“ се одржа теоретскиот дел од обуката каде претставници од Дирекцијата за заштита и спасување ги обучуваа работниците како успешно да дејствуваат при шумски пожари.

Потоа обуката продолжи на висорамнината Витачево каде се демонстрираа новите пумпи и возила набавени од Македонски шуми за дејствување при шумски пожари и пожар на отворен простор.

Третиот дел од обуката беше изведување на практичен дел, гасење на пожар со контра пожар. Се дејствуваше со новите пумпи и возила, а пожарот се гасеше и со помош на два авиони на Дирекцијата за заштита и спасување.

 

А.Д

 

Додади коментар