(ВИДЕО) Новиот мост во Ваташа е во функција
26-12-2019 РЕГИОН

После четири децении жителите на селото Ваташа добија нов мост на ректа Луда Мара, со кој се добива поголема безбедност во сообраќајот. Државата, преку Агенцијата за патишта инвестираше 500 илјади евра за изградба на овој мост кој ги поврзува, Кавадарци и Ваташа со селата од под кожувјето.

 

Општината со свои средства работеше на инфраструктурно уредување на мостот.

 Share

Додади коментар